Vélemények

„Tisztelt Doktor Úr!

2019 júliusában végzett rajtam a Doktor Úr az Onkológiai Intézetben lézeres vaporizáció műtétet, melynek kontrolljára szeptemberben mentem vissza az Arany János utcai rendelőbe.

A Doktor Úr ott azt mondta, hogy fél év múlva kell ismételten rákszűrés. Arra nem mentem vissza, ugyanis számomra egészségbiztosítást kötöttünk, így a biztosítóval szerződött partnernél voltam a következő esedékes rákszűrésen. Így a Duna Medicalban Dr. Katona Renátához kerültem, akihez azóta is járok. A 2020 februári citológia negatív lett. Szeptemberben újabb rákszűrést vett le a doktornő, melynek az eredménye szintén negatív. Így már két negatív eredményem van.

Ezzel a levéllel szeretném megköszönni a Doktor Úrnak a munkáját és a műtéti beavatkozást, mivel úgy gondolom a nélkül nem lennének most negatívak a leleteim. Nagyon nehéz volt végig csinálni lelkileg 2017 novemberétől 2020 februárig fél évente a rákszűréseket, mivel nem múlt el a HPV. Emiatt már conisatio-t javasoltak, amit én szerettem volna elkerülni, így kerültem a Doktor Úrhoz biopsziára. Most úgy néz ki, hogy arra nem kell, hogy sor kerüljön.
Párommal terveztük a gyermekvállalást, és nyáron megfogant a gyermekünk. Jelenleg 16. hetes kismama vagyok. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az egészségügyi problémák rendeződtek és a várt gyermekáldás is megérkezett.
Munkáját köszönve, D. A. páciens„

70 évesen újjászülettem!
„Jó másfél éven keresztül szenvedtem az méhsüllyedéstől és a következményeként egyre több kellemetlenséget okozó vizelettartási problémáktól. Pedig elég korai időpontban észleltem, hogy valami nincs rendben, túl gyakran kell vécére mennem, ezért felkerestem a nőgyógyászatot, ahonnan átküldtek az urológiai rendelésre. Megállapították, hogy méhsüllyedésem van, nem javasolják a műtétet, de tornáztassam a gátizmaimat naponta 120X, minden helyzetben. Azt ugyan nem mondták el, hogyan, milyen pozícióban, gyakorlatokkal tegyem. A tanácsot megfogadtam és másfél éven keresztül lelkiismeretesen tornáztattam úton-útfélen, ágyban, boltban, villamoson. Szóval mindenhol, de egyre rosszabb lett a helyzet. Ha valahová el kellett mennem, az első az volt, hogy felmértem hol van a közelben egy illemhely, hogy bajba ne kerüljek. Tanfolyamra iratkozva megtanultam a gáttornát, és kiderült, hogy előző gyakorlatommal inkább ártottam az állapotomnak, mint használtam.

Ekkor kerestem a Net-en nőgyógyászati sebészorvost és találtam rá Novák Zoltán Dávid doktorúrra. Nagy örömömre, mert már az első vizsgálaton megnyerte a bizalmamat kedves nyíltságával, természetességével, biztos tudásával. Különösen az volt megnyerő az egyéniségében, hogy teljes részletességgel és számomra is érthető módon tudta lefordítani az orvosi diagnózis latin „szövegét”. Minden bennem felmerült kérdésre úgy kaptam választ, hogy kérdéseimet fel sem kellett tennem. Így a következő találkozásunk már a műtét reggelén történt, amikor még egyszer összefoglalta mi történik velem a műtét során. A műtétet hüvelyen keresztül végezte, méheltávolítást és első-hátsó hüvelyfal plasztikát végzett. Eredményességét már néhány napon belül élvezhettem és az idő múlásával állapotom egyre jobb lett. A kontrollon már arról tudtam beszámolni nagy örömmel, hogy fájdalmam nincs, szinte alig volt, megszűnt a vizelettartási problémám. Valósággal újjászülettem. Doktor úr azt tette hozzá, miszerint „tökéletes anatómiai korrekció látszik:”

Kedves Hölgytársaim! Valamennyien szorongunk, ha nőgyógyászhoz kell mennünk, Én az Aranyklinika rendelőjében elfelejtettem hol vagyok, mert empátia, szeretet és természetesség vett körül. Szívesen ajánlom mindenkinek. Margit nagymami „

„Mérhetetlenül hálás vagyok a maximális szakmai tudása mellett azért az emberi magatartásért, amit édesanyám felé tanúsított. Amikor kerestem a megfelelő szakembert, ami nem könnyű volt anyu betegségei miatt, nagyon sok mindenre oda kellett figyelnem. A honlapján olvasott publikációi rögtön meggyőztek, hogy Ön az „én emberem.” Már a fényképe alapján nagyon szimpatikus volt, az első találkozás pedig teljesen megnyugtatott. Kívánok Önnek még nagyon sokáig egészségben gazdag, aktív életet és köszönöm, hogy egy ilyen szakmailag és emberileg magasan kvalifikált ember számunkra is elérhető!!! L. Sz. Gy „

„57 évesen 2011 augusztusában írásban kaptam kézhez azt a számomra sokkoló diagnózist, mely szerint a méhemben egy rosszindulatú daganat van. Néhány nap után egy kedves rokonom tanácsára jutottam el Dr. Novák Zoltán Dávidhoz, aki iránt az első találkozásunktól kezdve teljes bizalmat éreztem.

Miután megnézte azt a CD felvételt, amit készítettek a méhemről, teljes határozottsággal jelentette ki, hogy véleménye szerint a daganat nem rosszindulatú. Áttekintve a lehetőségeket, néhány percen belül megállapodtunk az operációban, ami egyszerre jelentett számomra több egyidejűleg elvégzendő beavatkozást. A néhány szóban vázolt műtéti eljárás Novák doktor személyisége, megnyugtató szakmai magyarázata után nem tűnt nagyon ijesztőnek, számomra már az első alkalommal nyilvánvaló volt, hogy ezt a műtétet akkor más orvos nem ajánlotta volna fel nekem.

A műtéten két héten belül szövődménymentesen már túl is voltam. Azóta is úgy érzem, nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy időben kerültem Hozzá, aki fiatal kora ellenére biztosan ismerte fel a helyes diagnózist és végezte el a szükséges operációt. Úgy érzem hozzám hasonlóan a Vele kapcsolatba kerülő betegek egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kiváló orvost és embert ismerhetnek meg. Tisztelettel és köszönettel: K. L”

„Műtét után az első nap még nehezen ment a felkelés és a járás. Egész nap arra koncentráltam, hogy kihúzzam magam, és ne görnyedve járjak. Másnap már alig fájt. S mivel minden más is rendben volt, haza is mehettem. (Azért telefonos kontroll alatt voltam. Novák doktor és Katinka főnővér is rajtam tartotta a fél fülét :)

Nagyon hálás vagyok, hogy túljutottam ezen a fejezeten úgy, hogy az életminőségem egyáltalán nem romlott. Köszönettel: K. Sz „

31 éves, endometriózisban szenvedő nő vagyok! Viszonylag korán, 11 évesen jelentkezett az első menstruációm, ami a kezdetektől megkeserítette az életemet! Erős görcsökkel, hányással, hasmenéssel küzdöttem, mely az évek során egyre erőteljesebbé vált! Fiatal korom ellenére több nőgyógyászt is felkerestem, de igazán senki nem foglalkozott a problémámmal. 25 évesen eljutottam a gyerekvállalás kérdéséhez! Sajnos évek teltek el eseménytelenül, a várva várt gyermekáldás elmaradt! Sok orvost felkerestem, akik mindig mindent rendben találtak. A fájdalmas, havi szinten életképtelenné tevő menstruációmmal egyik sem foglalkozott, mondván ez nem ok arra, hogy nem esem teherbe! Végül egy meddőségi központban fény derült a sikertelenség okára, endometriózis! Kezelések után megtörtént a Csoda, lombikprogram keretén belül várandós lettem, a jelenleg 2 éves kislányommal! De sajnos a szülés után a panaszok nemhogy múltak, inkább erősödtek! Ekkor döntöttem úgy, hogy felkeresek egy endometriózisban jártas specialistát! Rögös utat jártam be, MR vizsgálat, béltükrözés, vérvételek, minden eredmény egyértelműen endometriózisra utalt, sajnos bél érintettséggel. Az első trauma után következett egy újabb, mikor közölték, 3 év a várólista a műtétre! Addig fogamzásgátlón kell éljek, nem tervezhetek újabb gyermeket! Lelkileg nem tudtam ezt feldolgozni, elfogadni, megijesztett, elkeserített a tény, mindeközben ott volt a csecsemő kislányom, akit a fájdalmak miatt sokszor képtelen voltam ellátni! Hosszas keresgélés, ajánlások útján jutottam el Dr. Novák Zoltánhoz! Első találkozásunk alkalmával már bizonyosságot nyert számomra szakmai tudása. A vizsgálat során rögtön rátapintott a fájdalmas területekre, olyan területeken állapította meg az endot, ahol eddig egyetlen orvos sem! Nem volt számomra kérdés, hogy maximálisan megbízom benne! A beszélgetések során szimpatikus, empatikus, hétköznapi ember számára érthető módon beszélő, ámbár lényegre törő viselkedése győzött meg arról, hogy vele szeretném elvégeztetni a rám váró műtétet! A műtét komolynak, számomra veszélyesnek tűnt, mivel bélszakasz eltávolítására volt szükség! Ennek ellenére Novák doktor úr megnyugtatott, minden tőle telhetőt elkövet, hogy jól alakuljon! A műtét időpontjáig 2 hónapot kellett várnom! A műtét hosszadalmasra sikerült, több helyen volt megtalálható az endometriózis, sajnos a bélből egy kisebb darabot el is kellett távolítani! A hosszadalmas műtét ellenére a felépülésem gyors volt, a doktor úrnak hála, aki laparoscopiával végezte el a műtétet! Nem tudok elég hálás lenni neki, amiért a 6 hetes kontrollra már panaszok nélkül érkeztem. A műtét utáni első menstruációm is fájdalom-és rosszullétmentesen zajlott le, amiről boldogan számolhattam be Novák doktor úrnak is.
Szeretném felhívni minden Nőtársam figyelmét erre az alattomos betegségre, melyet még sajnos mindig kevés orvos ismer fel, s ezért nem szabad egy orvos véleményére adni. A fájdalmas menstruáció egyáltalán nem természetes jelenség! A problémák okát addig kell keresni, míg a baj forrását meg nem találod, és ha bebizonyosodik, hogy endometriózisról van szó, akkor bátran merem ajánlani Dr. Novák Zoltánt. Számomra Ő volt az, aki emberségével, együttérzésével, vidám természetével a legszörnyűbb pillanatokban is képes volt mosolyt csalni az arcomra. Nem utolsó sorban szakmai tudásával a mostani állapotom szerint kigyógyított ebből a betegségből, s újabb esélyt adott számomra a gyermekvállalásra, akár természetes úton is.
Ezúton is köszönök mindent és örök hálámat fejezem ki neki! Edina

Rendszeres nőgyógyászati vizsgálatra járó, 50 éves nő vagyok. Az egyik vizsgálat alkalmával a kisajak belső felszínén kb 10Ft -os érme nagyságú leukopakia-t találtak. Mintát vettek, melyet szövettani vizsgálatra küldtek. A vizsgálatot elemző onkológus egy csonkoló, radikális műtétet javasolt, ami tulajdonképpen a clitoris kimetszésével járt volna. Más lehetőséget nem említettek, csak a műtétet, és már rögtön időpontot is tűztek ki számomra. A műtét és az, hogy ez számomra a műtét után a mindennapi életben milyen következményekkel járhat megrémített és nem tudtam belenyugodni, hogy a probléma csakis műtéttel és csakis így kezelhető. Kerestem azokat a lehetőségeket, amelyek nem rögtön a műtéti beavatkozásról szóltak, így találtam az interneten Dr. Novák Zoltán szülész-nőgyógyász, nőgyógyászati sebészre. A doktor úrtól másodvéleményt kértem, és ő a műtét helyett Dermovate kezelést javasolt. Három hónap múlva kellett visszamennem kontroll vizsgálatra, ahol a 10 Ft-nyi leukopia színes gombostű hegynyi nagyságúra csökkent. A kezelés folytatódott és a következő kontroll alkalmával az érintett területen már ép hám volt található. Szerencsém volt, hogy a doktor úr személyében jó szakember kezébe kerültem és minden emberileg és orvosilag szükséges támogatást megadott, mely hozzájárult gyógyulásomhoz. Hálásan köszönöm, Ildikó.