Blog

  • 2022-10-06

  2022.11.01-től áremelés várható!

  Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket és partnereinket, hogy budapesti rendelőnkben 2022. november 1-től áremelés várható!

  Bővebben →
  • 2021-02-15
  Figyelem! Telefonszámunk megváltozott!

  Figyelem! Telefonszámunk megváltozott!

  Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket és partnereinket, hogy budapesti rendelőnk központi telefonszáma 2021.02.16-án megváltozott! Új telefonszámunkon változatlan módon éri el call centerünket. Időpont egyeztetés céljából kérjük, már új telefonszámunkon vegyék fel velünk a kapcsolatot! Call centerünk elérhető munkanapokon 8-16 óráig.

  Bővebben →
  • 2017-02-07

  Csokoládéciszta kezelés újratöltve

  Korábban írtam már arról, hogy nem egyértelmű, meg kell-e műtenünk egy endometriózisos cisztát (csokoládéciszta). Sajnos sokszor azt tanuljuk fiatal orvosként, hogy elkerülhetetlen a műtét ezen diagnózis esetén, azonban az új tudományos eredmények tükrében ez nem igaz. Elsősorban fiatal, gyermekvállalást tervező/infertilis nőbetegekről van szó, ezért a döntő kérdés az, hogyan tudjuk a teherbe esési képességüket növelni. A tanulmányok nem igazolták, hogy a csokoládéciszta eltávolítása egyértelműen javítaná a termékenységet, sőt, bizonyos esetekben a műtét miatt az adott petefészek tartaléka a felére csökken.

  Bővebben →
  • 2017-02-06

  Fáj a hasam, lehet, hogy endometriózisom van?

  Mindig belegondolok, hogy milyen egyszerűen pecsételtünk régen egy nőt hisztérikának, csak mert rendszeres, krónikus alhasi fájdalma volt (egyébként a hiszterika a görög „hyster”, azaz méh szóból származik, nyilván nem véletlenül). Minél többet megtudunk a krónikus kismedencei fájdalomról, annál több elváltozást tudunk a hátterében azonosítani, ezek között is kiemelkedő szerepű az endometriózis. Úgy tűnik, a krónikus kismedencei fájdalomban szenvedő nők legalább felében endometriózist találunk, ha megfelelően keressük. De megfelelően keressük?

  Bővebben →